Proiecte

END COVID NOW

Ca răspuns la răspândirea iminentă a Covid-19 și a lipsei echipamentelor de protecție pentru cei din linia 1, clubul Rotary Visio Cluj-Napoca a demarat acțiunea End Covid Now în data de 19 Martie printr-o strângere de fonduri internă prin care s-a reușit adunarea a 9.850 RON. În data de 25 martie clubul a lansat o campanie de fundraising în urma căreia, prin contribuții de la persoane fizice și juridice s-a reușit strangerea a 106.483,94 RON. Acestea au fost completate de donatii în bunuri în valoare de 16.230,15RON și de contribuția directă a clubului în valoare de 8.014,32RON, valoarea totală a proiectului a ajuns la 140.578,41RON (32.555USD)

Mulțumim tuturor celor care au donat.

Au fost achizitionate:

 • 31.200 perechi manusi de unica folosinta
 • 262 comb. de unica folosinta 40 si60 gr/mp
 • 220 comb. cu gluga impermeabil si reutilizabil
 • 305 perechi botosi de unica folosinta
 • 300 halatede prot. unicafol. de 15 si40 gr/mp
 • 100 masti tip FFP2
 • 7.550 masti chirurgicale
 • 1.400 litri dezinfectant clor concentratie 12%
 • 200 litri de zinfectant general de suprafete
 • 1.245 viziere de protectie
 • 15 tavi dotate cu covor pentru dezinfectie
 • 140 dispozitive de protectie pentru manere usi
 • 3 monitoare portabile pentru functii vitale

Nouă centre medicale au beneficiat de donațiile noastre de materiale și echipamente, contribuind astfel la stoparea răspândirii pandemiei COVID-19 în spitalele și în comunitatea clujana:

 • Servicul de Ambulanta al Județului Cluj
 • Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj
 • Patronatul Medicilor de Familie Cluj
 • Spitalul Clinic de Recuperare
 • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii- secția Pneumologie Pediatrică
 • Spitalul Clinic Județean de Urgență– Clinica de Radiologie
 • Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii–Clinica Pediatrie III
 • Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie prof.dr. Octavian Fodor
 • Spitalul Clinic Municipal (Clujana)

  La invitatia colegiilor nostri din cluburile clujene Rotary SAMVS si Cetatuie am participat cu suma de 13.014 la doua Global Granturi Multiclub:

“COVID-19: maintaining the healthcare system in Northwest Romania”,  initiat de colegii din Rotary SAMVS, are ca si obiectiv cumpararea de materiale de protectie si dezinfectanti pentru spitalele din linia1 in lupta cu COVID-19. Beneficiarii proiectului sunt personalul medical de le Spitalulde Boli Infectioase Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumofiziologie Cluj-Napoca, Institutul Inimii si Spitalul de Urgenta Barlad. Buget proiect 167.000 ron.

“Fighting against COVID19”, initiatde colegii din Rotary Cetatuie, are ca obiectiv echiparea compartimentului de anestezie si terapie intensiva (ATI) a cliniciide ortopedie din cadrul Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj cu echipament medical si echipamente de protectie a personalului(EPP) pentru combaterea pandemiei COVID19.

Salvator pe două roți

În România, serviciul de Ambulanță încearcă să acopere solicitările de acordare a primului ajutor, însă ce se întâmplă în cazul în care zona de intervenție este aglomerată, blocată sau greu accesibilă?
Motocicletele de intervenție sunt soluția la întrebarea de mai sus, deoarece acestea scad timpul de reacție la intervențiile de urgență!

În acest scop noi, Rotary Club Cluj-Napoca VISIO, ne propunem să adunăm fondurile necesare pentru achiziționarea unei astfel de motociclete prin demararea proiectului ”Salvator pe două roți!” și să o punem la dispoziția SMURD pentru a fi folosită la intervenții. Costurile cu achiziția și dotarea motocicletei se ridică la 22.500 EURO.

Musique à la carte

Proiectul Musique à la carte este un concept unic creat de Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio pentru a sprijini diverse organizații şi instituții. Proiectul constă în organizarea unui un spectacol de înaltă ținută artistică, cu artişti de mare notorietate internațională în ambianța unui restaurant elegant. Spectacolul oferă celor prezenți o interacțiune directă cu muzica de calitate, accesibilă într-o paletă largă de opțiuni a căror selecție aparține invitaților. Fiecare oaspete are posibilitatea de a alege piesele muzicale dorite consultând meniul muzical al serii.

Proiectul a debutat în 2013, fiecare ediție având loc anual. Fondurile strânse cu această ocazie sunt direcționate în fiecare an către alt beneficiar.

Musique à la carte se doreşte astfel o modalitate durabilă de a contribui la buna funcționare a proiectelor şi instituțiilor care se preocupă de cei mai puțin favorizați din societatea noastră.

Beneficiarii proiectului:

2017 – Fundația Noi Orizonturi

2015 – Fundația Noi Orizonturi (Proiectul IMPACT, o campanie de încurajare a elevilor de a derula pe perioada „Școlii Altfel” proiecte de serviciu în folosul comunității).

2014 – Fundația Hans Spalinger, Romania (contribuție la proiectul de integrare educaţională, socio-economică şi culturală a copiilor cu nevoi speciale).

2013 (noiembrie) – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca

2013 (martie) – Centrul creştin pentru copii şi persoane fără adăpost

DSC_261

Împreună pentru viața culturală a Clujului

Un proiect muzical la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Cele mai importante oraşe ale lumii investesc în cultură, în instituțiile culturale şi în proiecte independente.

Vrem să continuăm împreună proiectele asumate în candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, chiar dacă am pierdut acest titlu.

Proiectul nostru are în vedere achiziționarea unui pian profesionist care va fi pus la dispoziția artiştilor şi publicului în faimoasa Sală Tonitza a Muzeului de Artă Cluj-Napoca. În acest context prestigios, se vor organiza recitaluri şi evenimente, aducând astfel mai aproape artele vizuale şi arta sunetelor în fața clujenilor.

Scopul nostru este triplu: creşterea interesului publicului pentru cultură, sprjinirea activităților culturale instituționale şi independente şi implicarea în comunitate.

Muzeul-de-arta-Cluj-1

Începe şcoala

„Începe şcoala” este un eveniment caritabil organizat de Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio din anul 2013. Proiectul are scopul de a sprijini copiii de vârstă şcolara şi preşcolara din comunități rurale defavorizate. În preajma începerii anului şcolar, membrii clubului achiziționează şi pregătesc ghiozdanele şi rechizitele pentru toți copiii satului. Acțiunea „Începe şcoala” este un prilej de mare bucurie, atât pentru cei mici, cât şi pentru toți membrii clubului.

Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio a venit în întâmpinarea şcolii în următoarele localități:

-2015 – satul Vişea, județul Cluj

-2014 – satele Vişea şi Coasta, județul Cluj

20150906_111641 - Copy

Premiul Special „Rotary Visio” pentru Festivalul Internațional de Muzică MOZART, Cluj-Napoca

Din anul 2015, Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio acordă Premiul Special „Rotary Visio” pentru Festivalul Internațional de Muzică MOZART, Cluj-Napoca. Premiul se acordă celei mai tinere formații admise în finală, dar nepremiată de juriu.

Încă de la înfiinţare, în 1991, Societatea Română Mozart şi-a propus ca scop statutar cultivarea operei şi memoriei lui Mozart în România. Principala activitate prin care se realizează acest deziderat este organizarea, în fiecare an, la Cluj-Napoca, a unui festival muzical internaţional, care se desfăşoară în preajma datei morţii marelui compozitor (5 decembrie 1791). Festivalul este organizat în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania” şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi cuprinde pe lângă concertele simfonice şi camerale, o serie de manifestări menite să atragă cât mai mulţi tineri, viitori muzicieni profesionişti sau melomani, spre muzica de calitate: concursuri de interpretare, de compoziţie sau muzicologie, cursuri de măiestrie, conferinţe, lansări de carte, concerte pentru copii.

http://www.mozart-romania.ro/

Festival mozart 2016

RotarART 4×4

Proiectul  a fost organizat împreună cu Rotaract Cluj-Napoca, de-a lungul a patru ani, între 2012-2015. În fiecare an a fost acordată o bursă de 500 de Euro pentru un tânăr implicat în activități artistice, câte o persoană din 4 domenii diferite. În fiecare an au fost organizate evenimente conexe domeniului de activitate premiat în anul respectiv.

În 2012 bursa a fost acordată  pentru domeniul muzică

În 2013 bursa a fost acordată Mariei Zvaric (domeniul arte vizuale)

În 2014 bursa a fost acordată Mihaelei Oprea (domeniul literatură)

În 2015 bursa a fost acordată Ioanei Ladoş (domeniul teatru)

Ioana Lados 2

ClujShorts Trophy

Din 2015 Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio acordă premiul ClujShorts Trophy la Festivalul Internațional de Film Scurt ClujShorts.

ClujShorts International Short Film Festival a fost înființat în 2013. ClujShorts înseamnă dragoste pentru filmul scurt. Şi pentru că filmul scurt este un film întreg, el trebuie savurat pentru valoarea lui artistică, complexitatea și capacitatea sa de concentrare. ClujShorts aduce laolaltă la Cluj Napoca oameni pasionați de film, festivaluri şi instituţii partenere, regizori şi actori talentați, producători îndrăzneți și multe filme bune. ClujShorts încurajează regizori aflați în curs de dezvoltare și promovează regizori deja afirmați, organizând proiecții de filme, workshop-uri, masterclass-uri, expoziții, întâlniri între public și oaspeţi.

Festivalul este produs şi organizat de Asociația Persona.

http://clujshorts.ro/

IMG_1637

Cadouri de Crăciun

În fiecare an, în preajma Crăciunului, membrii Clubului Rotary Cluj-Napoca Visio organizează o campanie de colectare de cadouri pentru copii. Atent sortate şi frumos ambalate, acestea sunt apoi dăruite copiilor internați în spital care nu îşi pot petrece sărbătorile în familie. Acțiunea noastră este întotdeauna un prilej de mare bucurie pentru cei mici, dar în acelaşi timp reprezintă o clipă de emoție pentru cei mari, într-un moment cu totul special.

Actiune Craciun 2016 Casuta Bucuriei

Licitație de tablouri pentru susținerea programului Asociației Little People

Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio a susținut financiar şi logistic acțiunea organizată în sprijinul Asociației Little People pentru „Programul de suport psihosocial pentru copiii și adolescenții din 10 secții oncopediatrice din România și Republica Moldova”. Acțiunea organizată în data de 12 Februarie 2015, la Restaurantul Chios din Cluj, a constat în organizarea unei licitații de lucrări de pictură care s-a bucurat de un mare succes.

licit 0218

Placa de bronz comemorativă Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Clubul Rotary Cluj-Napoca Visio a finanțat şi produs o placă de bronz comemorativă pentru Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca. Placa este dedicată memoriei unui grup de activişti politici români din Transilvania, autori ai Memorandumului pentru drepturi democratice din 1892 pentru care au fost condamnați. Placa a fost dezvelită la 1 decembrie 2013, de Ziua Națională a României, în prezența personalităților politice şi religioase locale.

DSC_0883

Donație caritabilă pentru Fundaţia Sfântul Daniel din Turda

Una dintre preocupările importante ale Clubului Rotary Cluj-Napoca Visio este sprjinul acordat organizațiilor a căror activitate este dedicată acțiunilor de caritate şi întrajutorare. Astfel, în preajma sărbătorilor de Paşte 2013, clubul nostru a achiziționat şi donat o plită profesională pentru bucătăria Fundaţiei Caritabile Sfântul Daniel din Turda. Fundația se ocupă de protejarea şi ajutorarea minorilor lipsiţi de ocrotire părintească şi acordarea de asistență persoanelor în vârstă.

fundatie sf daniel poza

O poveste pentru fiecare

(2013)

Cartare Rotaract Visio

(2015)

Vinul Clubului

(2013)

Contribuție la lansarea cântăreței de jazz Elena Mîndru

(2012)