Despre Rotary

CE ESTE ROTARY?

Rotary este o rețea mondială de persoane care îşi transpun pasiunile în cauze sociale relevante, pentru a schimba viața comunității.

Alcătuită din peste 34.000 de cluburi Rotary din intreaga lume, Rotary International formează o rețea globală de profesionişti, de lideri în afaceri și în comunitate care îşi oferă în mod voluntar timpul și priceperea pentru a servi comunitatea şi pe cei în nevoie, şi în acelaşi timp legând prietenii puternice si de durată. Membrii cluburilor Rotary se întâlnesc săptămânal într-o locație prestabilită, unde discută ce se întâmplă în comunitate, organizează activități şi dezvoltă proiecte.

Motto-ul nostru, „A servi mai presus de sine însuşi,” exemplifică spiritul umanitar al celor 1,2 milioane de rotarieni in intreaga lume. Eforturile ne sunt îndreptate spre domeniile noastre de interes:

  • Pacea și prevenirea conflictelor/rezoluții
  • Prevenirea bolilor şi tratarea lor
  • Apa şi sănătatea
  • Sănătatea maternă şi a noilor născuți
  • Educația şi alfabetizarea
  • Dezvoltarea economică și comunitară

Come Join Us-EN from Rotary International on Vimeo.

CUM DEVIN MEMBRU ROTARY?

Cluburile Rotary sunt în căutare de profesionişti, oameni de afaceri şi lideri ai comunităților lor care îmbrățișează ideile din motto-ul „A servi mai presus de sine insuşi.” Contactați un Rotarian pentru a afla ce înseamnă Rotary pentru el și ce impact poate avea Rotary asupra dvs. Puteți afla mai multe despre Rotary International, vizitând www.rotary.org

Cel mai frecvent, cei care doresc să se alăture Clubului Rotary sunt invitați de un membru al clubului sau de un „sponsor” să participe la una sau mai multe întâlniri. Astfel, membrii aspiranți vor fi în măsură să înțeleagă ce tip de activitate desfăşoară clubul şi care este atmosfera întâlnirilor. În cazul în care un aspirant doreşte să se alăture clubului, sponsorul (sau „naşul”) acestuia trimite candidatura comitetului de membership pentru a fi analizată şi apoi supusă votului general.

Ca alternativă, vă încurajăm să ne contactați direct: scrieți secretarului în funcție şi aranjați o întâlnire.

DE CE SĂ DEVIN MEMBRU ROTARY?

Ca membru al unui club Rotary local, aveți șansa de a vă implica mai mult în comunitate, însă oferind ajutor şi în alte părți ale lumii, prin oportunitățile pe care clubul Rotary și Rotary International le oferă. Toți membrii rotarieni sunt de acord că implicarea este cheia obținerii satisfacției pe care o dă calitatea de membru.

Participarea regulată este esențială pentru un Club Rotary puternic și activ.

Rotarienii participa la întâlniri săptămânale și proiecte comunitare și se bucură de prietenia  liderilor comunității care luptă pentru interese comune. Sprijinim proiecte internaționale comunitare multiple și încurajăm şi ajutăm strângerea de fonduri.

TESTUL CELOR 4 CĂI:

Din primele zile ale organizației, rotarienii au fost preocupați de promovarea standardelor înalte de etică în viața lor profesională. Una dintre declarațiile cele mai răspândite în lume și totodată cel mai citat cod de etică în afaceri este Testul celor 4 căi, care a fost creat în 1932 de către rotarianul Herbert J. Taylor (care mai târziu a servit ca preşedinte RI), atunci când a fost rugat să se ocupe de o companie care se confrunta cu falimentul.
Adoptat de Rotary in 1943, Testul celor 4 Căi a fost tradus în mai mult de o sută de limbi și publicat în mii de moduri. El contine următoarele patru întrebări:

Dintre lucrurile pe care le gândim, spunem sau facem:

Este ADEVĂRAT?
Este ECHITABIL pentru toți cei implicați?
Va întări şi stimula atât PRIETENIA cât si BUNĂVOINȚA?
Va fi în BENEFICIUL tuturor celor implicați? „

CODUL DE CONDUITĂ

Ca Rotarian, mă angajez:

  1. Să acționez cu integritate şi conform standardelor înalte de etică în viața personală şi profesională;
  2. Să fiu corect în relațiile cu ceilalți și să tratez cu respectul cuvenit toate profesiile care sunt utile pentru societate;
  3. Să utilizez pregătirea mea profesională pentru a oferi sprijin tinerilor, pentru a ajuta pe cei cu nevoi speciale şi pentru a îmbunătăți calitatea vieții în comunitatea mea şi în întreaga lume;
  4. Să onorez încrederea oferită de Rotary și de către colegii Rotarieni, și să evit a face ceva ce se poate reflecta în mod negativ asupra colegilor Rotarieni sau a Clubului Rotary.